Loading

Wat zijn de beste Jordens die er zijn of zijn geweest? De Air Jorden bestaan nu al 32 jaar.
Met een fanatieke groep volgelingen en de samenwerking met de prof basketballer Michael Jorden is de Air Jordan één van de meest iconische schoenen in de Nike catalogus.

1984 was het jaar van Michael Jorden als prof basketballer. In dit jaar werd hij gekozen voor de Chicago Bulls. Dit is het jaar dat Nike een samenwerking aanging met meneer Jorden, het begin van de Air Jordan.
De Air Jorden was oorspronkelijk special ontworpen voor Michael Jorden. Een jaar later, in 1985 waren de Air Jordens ook voor normale burgers verkrijgbaar, en de schoen was meteen en hit.
Jordans zijn nu nog steeds een Hit. Er worden zelfs hit songs geschreven over de sneakers met het iconische ‘Jumpman’ logo.

De Jordans zijn 2017 nog steeds hele gewilde items en niet zonder reden. Met een prijs van vaak over de €150,- zijn Jordens niet goedkoop. Als je verstandig bent kan je ze in een Nike Sale te vinden.
Met zoveel geschiedenis en zoveel schoenen is het natuurlijk moeilijk een keuze te maken van favorieten. Dat weten we eerste hand.
Wij nu hebben onze keuze van beste Air Jordans even op een rijtje gezet.

 

No.3 Jordans XIII

De laatste keer dat Michael Jordan op de Court was als pro had hij deze schoenen aan.
Alleen daarom zouden ze al speciaal moeten zijn. Niet alleen voor sneaker fans maar ook voor sport fanaten. Deze hadden net als veel andere Nike schoenen veel nieuwe Nike Tech. Nieuwe materialen en design element. Deze schoenen vallen met hun design zeker op.

 

No.2Jordan III

Voor mij zijn de Air Jorden III samen met de Jordan I toch wel de beste uitziende van alle Jordans.
De Jorden III periode was een moeilijke voor de samenwerking van Nike en Michael Jorden. Deze schoenen zijn er bijna niet geweest. De toevoeging van Air dat je kon zien en alle print en kleuren waar je het in kon krijgen maken deze Jordans voor mij een echte Klassieker.

 

No.1 –  Jordan I

Jordan I heeft een tijdloze design. Omdat het als inspiratie staat voor zoveel andere sneakers, en het opstarten van een Sneaker cultuur moet de Jordan I wel op nummer 1 staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top