Loading

Motorrijden is veel meer dan alleen een vorm van vervoer; het is een passie en een levensstijl. Maar net zoals bij elke intensieve activiteit, brengt motorrijden risico’s met zich mee, vooral als het gaat om blessures. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende blessures die ze kunnen oplopen, hoe deze blessures ontstaan en hoe ze te voorkomen zijn. Benieuwd? Lees dan verder!

Schouderblessures

Schouderblessures kunnen optreden als gevolg van een val of impact tijdens het motorrijden. Een veelvoorkomende blessure is het schoudergewricht uit de kom. Dit kan leiden tot ernstige pijn en beperkingen in de beweging van de arm. Het dragen van beschermende uitrusting, zoals een goed passend motorjack en elleboogbeschermers, kan het risico op schouderblessures verminderen

Nekblessures

Nekblessures behoren tot de ernstigste gevolgen van motorongevallen. Bij abrupte stops of botsingen kan de nek een plotselinge en krachtige beweging maken, wat kan leiden tot whiplash-letsel. Je moet altijd een goedgekeurde, goed passende helm dragen en de riemen stevig vastmaken voordat je de weg op gaat. Kies altijd voor een vorm van nekprotectie wanneer je op de motor stapt om gevaarlijke blessures te voorkomen!

Knieblessures

Knieblessures zijn een andere veelvoorkomende zorg bij motorrijders. Bij een val kunnen de knieën het gewicht van de motor opvangen, wat kan leiden tot verstuikingen, kneuzingen of zelfs scheuringen van ligamenten. Het dragen van kniebeschermers en het rijden met de juiste techniek, waarbij je je knieën niet tegen de motor laat schuren, kan blessures aan de knie helpen voorkomen.

Pols- en handblessures

Motorrijders gebruiken vaak hun handen om te sturen en de remmen te bedienen. Hierdoor zijn pols- en handblessures veelvoorkomend. Het dragen van handschoenen met versterkte bescherming en het correct gebruiken van de remtechnieken kunnen deze blessures verminderen.

Preventie en behandeling

Om te voorkomen dat je blessures krijgt tijdens het motorrijden, is het super belangrijk om de juiste beschermende kleding van motorkledingstore.nl te dragen. Denk aan een helm die goed past, een motorjack, handschoenen en kniebeschermers. Je kunt deze kleding online aanschaffen en dat maakt het allemaal net even wat makkelijker. Daarnaast is het ook slim om lessen te volgen over veilig rijden en hoe je beter kunt sturen. Zo kun je voorkomen dat je in ongelukken terechtkomt en jezelf pijn doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top