Loading

Dit najaar staat in het teken van monochrome items, rijke stoffen, kleuren zoals roest, okergeel en brons en een hot topic dessin: de ruit! Items die dit najaar niet in jouw garderobe mogen ontbreken is een trui en een jas. Wat gaan we veel terug zien?

De trui van het najaar

Breiwerken zijn in veel soorten en modellen te krijgen. Van een grof Scandinavisch breiwerk tot een fijn gebreide pullover. Wil je er hip en trendy bijlopen dit najaar? Ga dan voor een Scandinavische trui als ware eye-catcher, een fijn gebreide pullover met ronde hals en een coltrui of turtleneck. Met deze drie truien kom jij de winter warm en stijlvol door.

Jassen voor het najaar

Dit najaar zien we veel tussenjassen. Wat houdt zo’n jas in? Een tussenjas is een perfect item voor een wat warmere dag in het najaar wat nu steeds vaker voorkomt. Het zijn dunnere jassen die je ’s ochtends en ’s avonds wel voldoende warmte bieden. Daarnaast is een tussenjas fijn voor een lange herfstwandeling door de bossen of over het strand.

Toch liever meer warmte? Afhankelijk van jouw draagmoment is een parka of wollen mantel een mooie aanvulling naast een tussenjas. Een parka is een stoere, outdoor jas die jouw warm en droog houdt door weer en wind. Een wollen mantel wordt meer als stijlvolle jas. Toch zijn dit twee items die je dit najaar veel gaat zien. Parka’s zie je op het straatbeeld verschijnen in het okergeel, donkerblauw en donkergroen. De wollen mantel ga je zien in een ruit.

Monochrome outfits

Monochroom lijkt veel op ton-sur-ton. Dit houdt in dat jouw outfit uit één kleur bestaat of uit dezelfde tinten. Bij een monochrome outfit mag je er ook iets van een dessin in verwerken zoals een fijne ruit of een dun streepje. Hierbij tips voor het stylen van een outfit dat bestaat uit één kleur:

  • Bepaal de eye-catcher van jouw outfit. Wij adviseren een chino in wol-look met een ruit.
  • Draag de broek met een coltrui of turtleneck in dezelfde kleur.
  • Steel de show met een bijpassend gilet. Laagjes zijn dit najaar namelijk ook erg populair!
  • Maak jouw monochrome outfit af met stoere Chelseaboots of sneakers in dezelfde kleur.

Goede kleuren voor een monochrome outfit zijn: donkerblauw, antraciet, bruin en roest.

Terug van weg geweest: de ruit

De ruit is dit najaar een hot topic. Het dessin is terug van weg geweest en je gaat het voornamelijk terug zien in overshirts van flanel. We hebben het hier over een grote, stoere ruit in een overshirt die je combineert met een jeans en basic T-shirt of longsleeve polo.

Naast het overshirt gaan we de ruit veel terug zien in broeken. Denk hierbij aan chino’s en pantalons met een fijne ruit.

Maar ook in colberts en gilets ga je de ruit veel zien. Dit dessin vrolijkt een stijlvolle, formele garderobe helemaal op. Voor de echte dare devils draag je de ruit in laagjes. Dit houdt in de pantalon, het gilet en een colbert in dezelfde ruit, afgemaakt met een mooie col of een basic overhemd.

De kleuren voor herenmode

We hebben het al eerder benoemd, populaire kleuren dit najaar worden okergeel, brons, roest, mosgroen, donkerblauw, donkerbruin en zwart ga je weer meer in het straatbeeld zien. Je kan het omschrijven als een pallet waar je veel natuurtinten in ziet. Dit verklaart misschien ook wel waarom de Scandinavische trui en de houthakkersruit populair worden, we gaan met z’n allen terug de natuur in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top