Loading

Waarom zou eigenlijk iedereen voor een Paumelle scharnier bij het monteren van een binnendeur zou moeten kiezen? Dat is simpel; Het zijn een van de makkelijkste scharnieren om een binnendeur te monteren!

Nu ik hier zo een sterke uitspraak doe over Paumelle scharnieren vraag je je vast af waarom deze nu zo makkelijke te monteren zijn. Hierover lees je hieronder meer!

Wat maakt Paumelle scharnieren zo ideaal?

Om hier een goed antwoord op te kunnen geven is het belangrijk uit te leggen wat nu het grote voordeel van deze scharnieren is. Het is namelijk niet zonder reden dat dit de meest verkochte scharnieren zijn van (web)winkels als de deurbeslaggigant.

De Paumelle scharnier, ook wel een vriendelijke scharnier genoemd, bestaat uit 2 ongelijke delen waardoor je een deur met deze scharnieren eenvoudig in en uit de sponning kunt tillen. Hoewel dit naar alle waarschijnlijkheid niet dagelijks zal gebeuren is het toch enorm handig als je een deur eenvoudig kunt verwijderen.

Ook het monteren is hierdoor een stuk eenvoudiger omdat je de 2 losse delen eenvoudig vast kunt schroeven op de juiste hoogte en de deur gemakkelijk in de sponning kunt laten zakken. Als je een beetje handig bent duurt het vervangen van scharnieren slechts enkele minuten.

Nog een ander voordeel van de Paumelle scharnier

Een ander voordeel van de Paumelle scharnier is dat deze in veel verschillende soorten, maten en kleuren te bestellen is. Zelfs in het soort materiaal heb je een ruime keuze want niet alleen in RVS maar ook in het koper of messing zijn deze scharnieren te verkrijgen.

Wanneer je de kleur ook nog eens afstemt op de kleur van de deur, of de muur ernaast, vallen deze scharnieren nagenoeg helemaal weg waardoor  ze nauwelijks opvallen!

Zoals je leest is het dus niet zonder reden dat deze soort scharnieren één van de meest populaire scharnieren zijn!

Wel handig om te weten is dat dit soort scharnieren voornamelijk geschikt is voor binnendeuren. Mocht je deze “makkelijk scharnieren” ook willen gebruiken bij een buitendeur is het aan te raden om veiligheid paumelles te gebruiken. Deze zijn speciaal voor buitendeuren ontwikkeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top