Loading

Als voedselverwerkend bedrijf is het belangrijk om te voldoen aan strenge hygiënevoorschriften en de HACCP-normen. Een belangrijk onderdeel van de HACCP-aanpak is het dragen van geschikte kleding. In dit artikel zullen we het hebben over wat HACCP-kleding is en waarom het de beste keuze is voor voedselverwerkende bedrijven.

Wat is HACCP-(werk)kleding?


HACCP-kleding is werkkleding die voldoet aan de hygiënevoorschriften van de HACCP-normen. Deze horeca werkkleding is ontworpen om het risico op besmetting te minimaliseren en de voedselveiligheid te waarborgen. De kleding is vaak gemaakt van speciale materialen die gemakkelijk kunnen worden gereinigd en gedesinfecteerd. Daarnaast zijn er verschillende kleurcodes beschikbaar om het onderscheid tussen verschillende werknemers en afdelingen te maken.

Waarom is werkkleding belangrijk voor voedselverwerkende bedrijven?


Het dragen van HACCP-kleding is belangrijk voor voedselverwerkende bedrijven om verschillende redenen. Ten eerste minimaliseert het dragen van de werkkleding het risico op besmetting. Voedselverwerkende bedrijven hebben te maken met verschillende soorten bacteriën en virussen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de consument. De kleding zorgt ervoor dat deze bacteriën en virussen niet worden verspreid.

Ten tweede zorgt de werkkleding voor een uniforme uitstraling van het personeel. Dit draagt bij aan een professionele uitstraling van het bedrijf. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die te maken hebben met consumenten, zoals restaurants en supermarkten. Ten slotte zorgt het dragen van de kleding voor een veilige werkomgeving. In sommige voedselverwerkende bedrijven worden chemische stoffen gebruikt die schadelijk kunnen zijn voor de huid. De kleding biedt bescherming tegen deze stoffen en minimaliseert het risico op huidirritaties en brandwonden.

Werkkleding in HACCP-kleding


Er zijn verschillende soorten werkkleding die kunnen worden gebruikt als HACCP-kleding. Veel voorkomende horeca werkkleding die wordt gebruikt in de voedselverwerkende industrie zijn jassen, broeken, overalls en schorten. Deze werkkleding is vaak gemaakt van speciale materialen die gemakkelijk kunnen worden gereinigd en gedesinfecteerd. Daarnaast zijn er verschillende kleurcodes beschikbaar om het onderscheid tussen verschillende werknemers en afdelingen te maken.

Een ander voorbeeld van werkkleding die vaak wordt gebruikt, zijn de schoenen die worden gedragen in voedselverwerkende bedrijven. Deze schoenen zijn vaak gemaakt van rubber of kunststof en zijn gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren. Bovendien zijn ze slipbestendig en hebben ze geen open neus of open hak, waardoor er geen vuil of bacteriën in de schoenen kunnen komen.

Ontdek ons ruime aanbod aan werkkleding voor de voedselverwerkende industrie


Het dragen van HACCP-kleding is van groot belang voor voedselverwerkende bedrijven. De werkkleding minimaliseert het risico op besmetting, zorgt voor een uniforme uitstraling van het personeel en biedt bescherming tegen chemische stoffen. Verschillende soorten werkkleding kunnen worden gebruikt, waaronder jassen, broeken, overalls, schorten en schoenen. Wij bieden een ruim assortiment aan kleding die geschikt zijn voor gebruik in de voedselverwerkende industrie. Kijk gerust eens rond op onze website en ontdek ons aanbod aan kwalitatieve en veilige werkkleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top