Loading

De winter is een prachtig seizoen om te schaatsen. Maar voordat je het ijs op gaat, is het belangrijk om de juiste schaatskleding te dragen om je warm en comfortabel te houden. Hier zijn 5 tips om je te helpen bij het kiezen van de juiste schaatskleding:

Laagjes zijn de sleutel

Bij het kiezen van schaatskleding, is het slim om te investeren in laagjes. Begin met een thermische basislaag om je warm te houden. Kies vervolgens een middelste laag die je lichaamswarmte vasthoudt en de koude lucht buiten houdt. Als laatste, voeg een beschermende buitenlaag toe om je te beschermen tegen de wind en de elementen.

Kies voor ademende stoffen

Schaatsen kan intensief zijn en het kan zijn dat je gaat zweten. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor ademende stoffen die vocht van je lichaam afvoeren. Zo blijf je droog en comfortabel, zelfs tijdens langere schaatstochten.

Bescherm je handen, voeten en hoofd

De handen, voeten en hoofd zijn de meest gevoelige delen van het lichaam tijdens het schaatsen. Bescherm ze daarom goed tegen de kou met handschoenen, sokken en een muts. Het is ook belangrijk om goede schaatsen te dragen die de voeten goed ondersteunen en warm houden.

Kies voor zichtbaarheid

In de winter kan het snel donker worden, vooral op het ijs. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor schaatskleding met hoge zichtbaarheid. Zo ben je beter zichtbaar voor andere schaatsers en eventuele verkeersdeelnemers.

Kies voor comfort

Tot slot is comfort ook een belangrijke factor bij het kiezen van schaatskleding. Kies voor kleding die je warm houdt. Schaatskleding is ten slotte iets dat nogal verschilt van kleding die je voor andere soorten sport gebruikt. Waar je bijvoorbeeld wielerkleding bij allerlei soorten weer aandoet, is het als je gaat schaatsen per definitie koud. Waar bij het maken van wielerkleding dus met alle temperaturen en regen, wind, sneeuw en hagel rekening is gehouden, dient schaatskleding je vooral warm en droog te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top