Loading

Wil je wasbare luiers kopen, maar weet je nog niet precies waar je op moet letten? Dan ben je niet de enige. Doordat er verschillende modellen te verkrijgen zijn, is het soms even bekijken waar jij het beste mee uit bent. De luiers zijn allemaal anders en ook de verkoopplekken kunnen een wereld van verschil maken. Als je op zoek bent naar goede luiers, kun je bijvoorbeeld bij Billenboetiek kijken. Bekijk dan wel goed welke opties je hebt en waar je jouw keuzes op gaat baseren. Onderstaande informatie helpt jou hierbij. 

Wasbare luiers kopen op basis van factoren 

Wasbare luiers kopen doe je altijd als vervanging van de wegwerpluier. Hierbij kiezen mensen vaak voor een dikkere en grotere luier, maar dit is lang niet altijd beter. Er zijn namelijk meer factoren die om de hoek komen kijken bij het maken van jouw keuze. Zo moet je bijvoorbeeld gaan kijken naar hoe snel een luier urine opneemt en hoe eenvoudig deze aan en uit te trekken is. Daarnaast is de pasvorm van groot belang, omdat je wel voldoende comfort wilt hebben voor jouw kind. Deze factoren zijn ook altijd belangrijk bij het kiezen voor een wasbare variant. 

De juiste maat en het absorberend vermogen 

Wasbare luiers kopen doe je daarom altijd door eerst te kijken naar de juiste maat. Bij wegwerpluiers wordt dit aangegeven door middel van cijfers op de verpakking. Bij de wasbare varianten kan het ook aangegeven worden met een broekmaat. Het absorberend vermogen is daarbij niet direct van belang voor het broekje dat je koopt, maar wel voor de pads die je erin stopt. Deze moeten namelijk aangepast worden aan de ontlasting van jouw kind. Zo zullen baby’s een vloeibare ontlasting hebben dan een kind dat al wat ouder is. De toplaag wordt hierdoor dus anders. 

De hoeveelheid luiers bepalen 

Als je wasbare luiers gaat kopen, dan kan het ook goed zijn om naar de hoeveelheid te kijken. In principe moet je er altijd een aantal op voorraad hebben. Zeker in de eerste jaren van het kind kan het immers zijn dat er veel ongelukjes gebeuren. Je hoeft dan niet voortdurend de wasmachine aan te hebben staan en komt ook niet zonder broekjes te zitten. Het enige waar je dan flink wat voorraad van in hoeft te slaan zijn de pads die in de broekjes gaan. Deze worden immers wel weggegooid zodra het vies is. 

Op langere termijn een flinke besparing

Wasbare luiers kopen doe je voornamelijk om een besparing te krijgen. Op de langere termijn ben je namelijk altijd goedkoper uit. Luiers kunnen er in snel tempo doorheen gaan, zeker de eerste maanden. Ook ben je beter bezig voor het milieu. De volledige luier wordt immers niet weggegooid, maar alleen het binnenste deel. Je kunt er daarom alleen maar van profiteren en zorgt ervoor dat jouw kind voldoende comfort heeft. Kies daarom altijd voor de beste luiers en zorg dat je alleen nog maar voordelen op jouw pad krijgt.   

Kijk voor meer informatie op https://www.billenboetiek.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top