Loading

De regels om het verspreiden van het Coronavirus tegen te gaan zijn weer aangescherpt en mondkapjes maken er nu een nog groter deel van uit. De verplichting om ze te dragen in het openbaar vervoer blijft gewoon bestaan, maar nu is er ook een dringend advies uitgebracht om een mondkapje op te doen als je een openbare ruimte binnen stapt. Dit advies wordt natuurlijk niet zomaar gegeven en je doet er goed aan om het op te volgen. Tijd dus, om mondkapjes te kopen. Maar hoeveel heb je er dan precies nodig?

Mondkapjes om te reizen

Als je de bus neemt, de trein, de metro of de tram, als je de taxi instapt of met meerdere mensen die niet uit je huishouden komen in de auto zit, heb je een mondkapje nodig. Voordat je het voertuig instapt doe je deze op en je neemt hem pas af als je op je bestemming bent aangekomen en weer buiten staat. Wil je uitrekenen hoeveel mondkapjes je nodig hebt, dan ga je ervan uit dat je bij elke etappe een nieuw kapje op moet doen. Op een dag waarin je van A naar B reist en later van B weer naar A heb je twee kapjes nodig. Houd er rekening mee dat als je deze eenmaal afzet, je een nieuwe moet pakken. Moet je tussendoor overstappen, dan houd je je mondkapje dus het beste gewoon op.

Een mondkapje voor openbare gebouwen

De regels voor het dragen van mondkapjes in het openbaar zijn eigenlijk hetzelfde. Zet je deze eenmaal af, dan heb je een nieuwe nodig. Je kunt je reis naar de stad dus zien als een etappe met het openbaar vervoer. Dit is beter uitgelegd met een voorbeeld. Stel, je plant een ochtendje winkelen. Dan doe je je mondkapje op voordat je de eerste winkel binnenstapt en pas weer af nadat je de laatste winkel uitgaat. Zo voorkom je dat je bij elk winkelbezoek een nieuw kapje op moet zetten. Openbare gebouwen zijn alle gebouwen waar je zo naar binnen mag stappen en die geen particuliere woning zijn. Dit zijn dus onder andere banken en supermarkten, parkeergarages en tankstations, musea en bibliotheken en stationshallen en vliegvelden.

Stoffen mondkapjes kopen

Voor deze situaties mag je een niet-medisch mondkapje op. Aangezien je deze regelmatig zal dragen koop je het beste stoffen kapjes. Deze mag je hergebruiken door ze nadat je ze hebt opgehad te wassen. Om uit te rekenen hoeveel mondkapjes je dan moet kopen, vraag je jezelf eerst af hoe vaak je met het openbaar vervoer reist. Ga je dagelijks van A naar B en van B naar A, dan heb je 10 mondkapjes nodig per week. Dan moet je ook een aantal kapjes aanschaffen voor als je naar buiten gaat. Vraag jezelf ook hier af hoe vaak dat is en tel dit erbij op. Ga ervan uit dat er minstens 5 kapjes in de was zitten en je weet ongeveer hoeveel je moet aanschaffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top