Loading

Wat is er dit jaar in de mode?

Dit is een vraag die je elk jaar weer om je heen hoort.

Daarom hebben wij hier maar gelijk even een kort overzicht opgeschreven zodat je in ieder geval in grote lijnen duidelijk hebt wat je deze Zomer van de mode / zomertrends kunt verwachten.

1.De pasvormen zijn verandert

In de afgelopen jaren is de pasvorm van mannenkleding telkens smaller geworden, en dat zie je terug in de zomercollectie van 2017.

Waar twintig jaar geleden de schouders van colbertjes breed waren, de mouwen wijd en de ruglengte lang, zijn de colberts van nu smaller en korter.

Hetzelfde geldt voor overhemden, polo’s, t-shirts en broeken. Voor de broeken geldt ook dat ze korter gedragen worden – juist vanwege die smallere vorm. Hierdoor is er minder vraag naar langere lengtes.

2.Stoffen zijn niet meer basis

Strak en toch comfortabel: deze zomer zie je veel elastische stoffen.

Zo zitten smalle broeken – door een stretchstof – toch lekker op de bovenbenen. En ook bij colberts, overhemden en polo’s wordt met elastische stoffen gewerkt.

Verder zie je veel luchtige, tricotachtige stoffen: polo’s met een fijn breisel en een leuk kraagje of gebreide colbertjes.

Deze colberts voelen aan als een vest en zijn mooi sluitend.

Ondanks een smalle pasvorm veel draagcomfort dus.

3.Designs van basic to crazy

Veel mini-designs en grafische patroontjes deze zomer: ruitjes en streepjes zijn passé.

Van stipjes tot kleine afgebeelde dieren: patroontjes doen het goed. Omdat de stropdas z’n beste tijd heeft gehad, zijn mini-designs juist voor overhemden van toegevoegde waarde.

Mooi afgewerkte kragen aan de binnenkant en leuke knopen maken de overhemden af. Naast t-shirts zijn grafische elementen nu ook trendy voor polo’s. De broeken zijn daardoor rustiger.

Een printje kan, maar dan wel kleur in kleur of met een klein wit draadje.

4.Kleuren verschillen.. Broeken worden rustiger en shirts mogen gek

Ook qua kleur zijn de broeken rustiger.

Deze zomer geen felle kleuren meer voor de broeken, maar grijstinten, beige- en kaki-achtige kleuren, zandkleuren en blauwtinten.

Ook bij de colberts veel grijs- en blauwtinten. Bij de overhemden, polo’s en t-shirts zie je daarentegen van alles: het ene merk is rustiger, waar het andere veel bewerkelijker in de kleuren is.

Alles kan eigenlijk. Wel voert blauw de boventoon, met blauw heb je een goede basis. Ook wit is een frisse basiskleur deze zomer. Daarnaast zien we rood, koraalrood, groen, turkoois en aquablauw.

Goed voor de winkel, want het is voor het maken van een keuze altijd fijn om een item in verschillende kleuren te hebben.

One thought on “Top 4 Zomertrends 2017 in het kort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top