Loading

Geitenhuiden zijn een leuke toevoeging aan je woning. Ze worden steeds populairder. Een geitenhuid past eigenlijk in elk hoekje van je woning. Elke huid is weer speciaal op zijn eigen manier omdat geen een geit hetzelfde is. Elk exemplaar heeft een andere afmeting, kleur en vorm. Elke stijlvolle huiskamer heeft een geitenhuid. Omdat de kleurpatronen uniek zijn geeft het echt een stoere look! De geiten worden uiteraard niet geslacht voor de huid maar voor het vlees. De huid wordt dan meestal weggegooid maar dankzij deze decoratieve toevoeging hebben ze ook nog een andere functie!

Geitenhuiden onderhouden?

Een geitenhuid heeft ook onderhoud nodig. Naast het feit dat de kans er is dat er op gemorst wordt heeft het ook andere punten die behandeld moeten worden. Hier even op een rijtje:

  • Luchten
  • Stof verwijderen van de geitenhuid
  • Uitkloppen

Heb je gemorst op je huid? Wacht dan niet langer, het trekt namelijk snel in dus kom gelijk in actie. Dep het droog met een doek. Met de nadruk op deppen. Smeer het niet uit want dat maakt het alleen maar erger. Met een vochtig doekje kan je het beste vlekken verwijderen die al opgedroogd zijn. Gaat de vlek er echt niet uit dan kan je gebruik maken van een beetje zeep. Stop alleen nooit de geitenhuiden in de wasmachine. Meer weten over geitenhuiden schoonmaken? Check dan deze pagina over het schoonmaken van geitenhuiden. Best handig dus als je besluit een geitenhuid te nemen!

Inspiratie

Geitenhuiden kan je echt overal kwijt zoals ik net al zei. Letterlijk in elk hoekje van uw woning dus daarom de beste inspiratie tips als je er anders niet uit komt. Een geitenhuid kun je op de grond leggen als decoratie. Zet er bijvoorbeeld een bloempot op. Ook is het een leuk idee om de huid over een stoel heen te leggen. Zo zijn er nog veel meer opties dus zoek je nog inspiratie is Pinterest ook nog een tip!

Over de geit

Geiten zijn nieuwsgierige beesten. Sommige zijn groot en andere klein, elke geit dus uniek. Ze hebben verschillende kleuren zoals: Wit, bruin, grijs, zwart of gevlekt. Geiten zijn hele goeie klimmers. Je hebt vast op vakantie wel eens een geit in de bergen gezien. Dat was eigenlijk heel normaal voor geiten voordat mensen bedachten dat geiten best handige dieren zijn. Geiten werden destijds veel gebruikt voor de melk en het vlees. Er zijn veel verschillende geitenrassen ontstaan door de selectie wie kleintjes kreeg. Geiten zijn zoals eerder gemeld geweldige klimmers. Sommige geiten klimmen op de boerderij zelfs in de bomen. Geiten slapen het liefst ook ergens boven omdat dat vertrouwder aanvoelt.

Voordelen geitenhuiden

Een geitenhuid heeft vele voordelen. Naast dat het een mooi stukje decoratie is, geeft het ook nog eens een lekker warm gevoel. Het is fijn als voetkleed want het geeft gewoon een rustieke touch. Duur zijn de geitenhuiden ook niet. Je kan gemiddeld een geitenhuid bestellen voor 30-50 euro. Ideaal dus! Ben jij geïnteresseerd? Neem een kijkje op deze pagina met geitenhuiden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top