Loading

De scrunchie is een accessoire dat is ontstaan in de jaren 80. Het was in die tijd een item dat door veel vrouwen werd gedragen. Na een periode van afwezigheid is de scrunchie de afgelopen jaren weer helemaal terug in de mode. De scrunchie wordt door veel mensen gezien als een trendy en praktisch accessoire.

De haarband is vaak bedekt met een laagje stof. Het unieke aan dit haaraccessoire is dat het niet alleen functioneel is, maar ook als een modieus item kan worden gedragen. Scrunchies zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stoffen, waardoor ze perfect kunnen worden aangepast aan elke outfit. De webshop mybuckethat.nl heeft bijvoorbeeld alleen al 10 verschillende kleuren online staan. Deze shop heeft scrunchies met ritsen waardoor je ook nog eens kleine spullen kunt opbergen. 

Een van de redenen waarom de scrunchie de afgelopen jaren weer populair is geworden, is omdat het een zachte manier is om je haar op te steken. In tegenstelling tot de strakke haarelastieken die vaak worden gebruikt, kan de scrunchie worden aangepast aan de vorm van je haar, waardoor het minder trekkracht uitoefent en je haar minder beschadigt. Dit maakt de scrunchie een goede keuze voor mensen met gevoelig haar. Een mooie uitkomst dus zo’

Een andere reden waarom de scrunchie weer in de mode is gekomen, is omdat het kan worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan kapsels te creëren. Of je nu een hoge paardenstaart, een lage knot of een losse vlecht wilt dragen, de scrunchie kan worden aangepast aan jouw haarstijl. Bovendien kun je met een scrunchie gemakkelijk een vleugje kleur of patroon toevoegen aan je outfit.

Hoewel de scrunchie in de jaren 80 en 90 als een mode-item werd beschouwd, werd het ook bekritiseerd vanwege het feit dat het als kinderachtig en onvolwassen was. Tegenwoordig is dat echter totaal niet meer zo en is de scrunchie een leuke accessoire geworden dat door vrouwen van alle leeftijden wordt gedragen.

In feite hebben veel beroemdheden de scrunchie omarmd en gedragen tijdens rode loper-evenementen. Zo werd de scrunchie gezien op de catwalks van merken als Balenciaga en Mansur Gavriel en werd het opgemerkt op de hoofden van beroemdheden zoals Selena Gomez en Ariana Grande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top