Loading

Wil jij ook altijd dat je nagels er mooi en verzorgd uitzien? Je kunt dit makkelijk zelf doen door er wat nagellak op te smeren, of je gaat naar de nagelstyliste die het voor jou doet. Wanneer je daarheen gaat, heb je vaak de keuze tussen acryl- of gelnagels. Lijkt dit jou wel wat maar weet je nu niet precies wat het verschil is? Lees dan snel deze blog verder!

Het verschil

Het belangrijkste verschil tussen acryl- en gelnagels zijn eigenlijk de ingrediënten waar het uit bestaat. In acryl zit een bepaalde stof waardoor het vanzelf in de droge lucht droogt, terwijl gelnagellak pas gaat harden als het met een UV-lamp in aanraking komt. Gelnagellak bestaat uit ook meerdere lagen en acryl maar uit één. Het laatste verschil is dat gel zachter is dan acryl en het is glanzend van zichzelf. Wil je acryl glanzend krijgen, moet je er namelijk lak overheen smeren zodat het ook echt zal gaan glanzen.

Twijfel?

Twijfel je of je nu de volgende keer voor gelnagels of voor acrylnagels zal gaan? Misschien is het voor jezelf dan handig om even de voordelen van beide op een rijtje te hebben. Wellicht dat dit namelijk helpt bij het maken van een keuze. 

De voordelen van acrylnagels:

  1. Het is heel sterk, dus het breekt niet gelijk wanneer je je stoot.
  2. Het blijft erg lang mooi.
  3. Het is makkelijk aan te brengen omdat het maar 1 laag is.

De voordelen van gelnagels:

  1. Zachter dan acryl en buigt dus mee wanneer je je vinger stoot.
  2. Meer mogelijkheden met het lakken, of figuurtjes erop laten maken.
  3. Ze zullen altijd van zichzelf blijven glanzen.
  4. Het hecht goed aan je eigen nagel waardoor het, niet zoals normale nagellak, ineens van je vinger verdwijnt.

Ook brengen zowel acrylnagels als gelnagels een aantal nadelen met zich mee. Dit kunnen namelijk zijn dat wanneer je acrylnagels laat zetten, je niet goed wordt van de chemische geur die vrijkomt en wanneer je je vinger stoot, zal dit even heel erg pijn doen vanwege de hardheid van de nagel. Wat de nadelen dan zijn van gelnagels? Ze zijn zachter dan acrylnagels en dus sneller beschadigt wanneer je je vinger een keer ergens tegenaan stoot en wanneer je een nagelbijter bent, kun je gelnagels makkelijk kapot bijten. 

Zelf aanbrengen

Je kunt, wanneer je een nagelstyliste te duur vindt, ook zelf acryl- en gelnagels aanbrengen. Hiervoor heb je natuurlijk wel een set nodig, anders gaat het je nooit lukken. MIsschien hou je zelf niet zo van acryl en wil je daarom graag gelnagels. Wat je dan het beste kunt doen is bij Yinger een gellak set kopen en zo kun je je eigen nagels omtoveren tot een mooi kunstwerkje, mits je natuurlijk erg creatief bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top