Loading

Het is moeilijk om te geloven dat de scrunchie, een eenvoudig stuk stof met een elastiek, ooit zo’n grote trend was. Toch was dat ooit het geval. De scrunchie, ook wel de haarelastiek of haarspeld genoemd, was in de jaren 80 en 90 een onmisbaar accessoire voor veel vrouwen. Nu is de scrunchie weer langzaam aan het terugkomen en dat zien wij maar al te graag. Lees hier alles over de scrunchie. 

Scrunchies in de jaren 80/90


De scrunchie werd voor het eerst gemaakt door een oprichter van het bedrijf Scunci in de jaren 80. Het bedrijf begon met het verkopen van scrunchies van katoenen stof, maar al snel brachten ze ook scrunchies van satijn en zijde op de markt. Deze luxe materialen maakten de scrunchie tot een populaire accessoire voor speciale gelegenheden, zoals feestjes en bruiloften. In de jaren 90 werd de scrunchie een symbol van de “grunge” beweging, en werd veel gedragen door celebs zoals Drew Barrymore en Julia Roberts. Scrunchies werden toen vaak gedragen in nonchalante updos of losse knotjes. Ook is de scrunchie een favoriete accessoire van de cheerleadster.

Scrunchies weer terug in de mode?


Tegenwoordig worden scrunchies nog steeds geproduceerd en verkocht, maar zijn ze niet zo populair als vroeger. Toch zien we soms wel een comeback van de scrunchie, zoals nu in 2021-2022 waren ze weer steeds populairder aan het worden. Wij denken dat de scrunchies ook in 2023 een grote hit blijven. Het is een eenvoudige manier om je haar op te steken of op te binden, en het beschermt ook nog eens je haar tegen beschadiging, in vergelijking met een gewone elastiek. Bovendien zijn er veel verschillende materialen en kleuren scrunchies beschikbaar, zodat er voor iedereen wel een scrunchie is die bij zijn of haar stijl past.

In samenvatting, de scrunchie is een eenvoudig, maar veelzijdig accessoire dat ooit erg populair was en nu weer een comeback maakt. Het is beschikbaar in veel verschillende materialen en kleuren, en het is een goede manier om je haar op te steken of op te binden zonder het te beschadigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top