Loading

Sinds de geboorte van Amalia koop ik veel meer kleding voor haar dan voor mij. Er is zo’n geweldige kindermode en de kinderen groeien ongelooflijk snel met de leeftijd. Ik hou van een klassieke kindergarderobe zonder veel opsmuk en kleurrijke motieven (daarover binnenkort meer). Naar mijn mening wordt de mooiste mode gemaakt door de Fransen en de Spanjaarden – naast de 10 mooiste klassieke kindermodelabels presenteer ik ook 10 aanstormende labels.

De tien mooiste klassieke kindermodemerken
1. Jacadi (Frankrijk): Het Franse modelabel Jacadi is mijn absolute favoriet als het gaat om klassieke kindermode. De kledingstukken zijn zo hoogwaardig dat ze gemakkelijk kunnen worden doorgegeven aan een ander kind, de stijl is klassiek maar toch ongebruikelijk en altijd très français (deze kragen, deze golvende naden!) Naar mijn mening is de prijs-prestatieverhouding ook top (vooral in de verkoop), de Jacadi-dochter Obaibi is nog goedkoper.

2. Petit Bateau (Frankrijk): Niemand kan de schattige mode van Petit Bateau vermijden. Bijna geen enkel ander label maakt mooiere rompertjes, body’s, ondergoed en pyjama’s. Uw handelsmerk: het Mille Fleur-patroon. Het Franse label is ook het beste aanspreekpunt voor gestreepte jurken en gestreepte truien.

3. Ralph Lauren (VS): Het Amerikaanse bedrijf Ralph Lauren is nummer drie van onze bestverkopende kindermode. Voor mijn zwangerschap was het mij niet duidelijk welke mooie kinderkleding het Preppy label produceert. We krijgen vooral kleurrijke jurken en rokken, kabeltruien en schattige blouses van Ralph Lauren.

4. Nanos (Spanje): Als de dingen niet zo duur waren … dan zou de garderobe van Amalia naast Jacadi waarschijnlijk ook de mode van Nanos huisvesten. Met zoveel zorg en aandacht voor detail verwerkt – een absolute droom! De enige winkel in Duitsland bevindt zich aan de Kurfürstendamm 64 in Berlijn. Misschien iets voor de doop?

5. Cyrillus (Frankrijk): terug naar Frankrijk! Cyrillus zou bij de meeste vrouwen bekend moeten zijn, want de Franse catalogusdealer produceert niet alleen mooie klassieke kindermode, maar ook heel elegante damesmode. Hier bestellen we onze basics zoals poloshirts en cardigans maar ook een kledingstuk met een Liberty patroon.

6. Il Gufo (Italië): Het Italiaanse kinderlabel Il Gufo is aanzienlijk duurder dan de eerder genoemde en functioneert al in de categorie designermode. Bij de verkoop of tweedehands kunt u zeker een speciaal onderdeel kopen.

7. Tartine et Chocolat (Frankrijk): Bij Tartine et Chocolat kochten we een aantal prachtige stukken voor baby Amalia. De rompertjes, bodysuits en jurken worden vaak in delicaat blauw en wit gehouden en zijn tijdloos mooi.

8. Babidu (Spanje): Het Spaanse bedrijf Babidu produceert magische mode voor de kleintjes. We hadden een paar prachtige tweedelige sets bestaande uit een comfortabele broek en sweater met Peter Pan-kraag van Babidu.

9. Bonpoint (Frankrijk): En nogmaals très français: Bij Bonpoint is er alles dat het hart van de Francofiele moeder sneller doet kloppen: Marinières, short met een Vichy-patroon, matrozenpakken, blouses met een Liberty-patroon …

10. Bonton (Frankrijk): de Fransen stonden ook op de tiende plaats. Bonton wordt vaak in één adem genoemd met Bonpoint. Inderdaad, niet alleen mode is vergelijkbaar: oprichter Thomas Cohen leerde zijn vak van zijn ouders en hun merk Bonpoint voordat hij samen met zijn vrouw Irène zijn eigen Bonton-modellijn oprichtte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top